menu Home
#artisti#dj#edm#haastattelu#tech trance#trance#tuottaja

Tempo Giusto: ”Löydän inspiraatiota lähes kaikkialta.”

Jukka | 12.03.19
Kuva: Vlad Dziuba

Tempo Giusto ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Pitkän linjan tuottaja ja DJ onkin niittänyt mainetta lukemattomilla biiseillään ja saanut ylistystä remixeistään. EDM Sauce julistikin hänet jo tech trancen uudeksi kuninkaaksi – eikä suotta.

Digital Beatsilla kävi satumainen flaksi ja Tempo Giusto löysi kalenteristaan pienen tilan haastattelulle.

Kerro hieman historiastasi.

Milloin innostuit ensimmäisen kerran konemusiikista?

Varmaan v. 2000, kun kuulin vanhemman veljen soittavan yhtä TranceMaster-kokoelmalevyä. Ensimmäinen kappale, joka iski juuri oikeaan paikkaan, oli Tibet Team FFM duo:n ”Australia”, jonka jälkeen fiilistelin paljon Saucermen:n kappaletta ”Aquarius (Evolution Mix).

Mikä oli ensimmäinen keikkasi?

Jos seuraava lasketaan, niin omat lukion aikoihin järjestetyt juhlat ja ulkomailla tuttavan järjestämä ”Fluff-festivaali”.

Kuinka pian löysit oman soundin?

Varmaan 2-3 vuotta sitten, vaikka en tiedä voiko omaa soundia tavallaan koskaan täysin löytää. Ihminen kehittyy alituiseen ajan sekä erilaisten tapahtumien myötä, jonka vuoksi myös musiikki muuttuu suuntaan tai toiseen.

Mikä on suosikkigenresi ja miksi?

Trance, chillout ja elokuvamusiikki. Trance sen vuoksi, että se voi olla samanaikaisesti voimakasta, energistä, kaunista ja haikeaa. Chillout ja elokuvamusiikki sen vuoksi, että ne rentouttavat, lisäävät tunnelmaa ja voivat olla syvällisenkin kauniita.

Mistä sinut nykyään löytää soittamasta?

Suomesta ja ulkomailta, soitan vakituisesti ainoastaan Tukholman Monday Bar -tapahtumissa.

Mistä löydät inspiraation biiseihin?

Inspiraatio herää kaikista elämän eri asioista – työ, rakkaus, perhe, ystävät, luonto, taide jne. Ei ole yleensä mitään tiettyä yhtä asiaa, vaan kaikki vaikuttavat omalla painollaan. Toki jotkin yksittäiset tilanteet voivat hetkellisesti herättää inspiraatiota, esim. vaellusreissu kauniiden maisemien parissa.

Miten lähdet rakentamaan biisiä?

Noudatan lähes aina samaa järjestystä: rummut, bassot, melodiset teemat, tukevat äänet ja efektit, transitiot ja lopullinen rakenne. Miksausta katson ääniä lisätessä eli lähes koko biisin ajan ja lopuksi masteroin kappaleen.

Mitkä ”key pointsit” biisin tekemisessä?

Varmaan teema, johon koko kappale pohjautuu sekä laatu yleisesti. Oikeiden äänien valikoiminen, riittävän napakkuuden löytäminen ja se, että äänet erottuvat hyvin toisistaan ja kappaleella on ns. tilaa ja syvyyttä. Jokaisessa tuotoksessa tulisi olla jotain, mikä herättää kuuntelijan huomion (positiivisella tavalla). Jos teema on erinomainen, raakamiksauksen ei tarvitse olla täysin kohdallaan, mutta jos miksaus on hyvä ja teema puuttuu, niin kappale ei yleensä toimi tai erotu muiden joukosta.

Jos saisit tehdä yhteistyötä kenen tahansa artistin kanssa, niin kuka se olisi?

Varmaankin Armin Van Buuren, Simon Patterson, Sander Van Doorn, Ben Gold, Alex Di Stefano ja Sean Tyas. Trancen ulkopuolelta tähtäisin pankkiholviin ja ottaisin vaikka Justin Bieberin! 😀

Miten karistat ”writers blockin” biisin teossa?

En ole koskaan kärsinyt pidempiaikaisesta writers blockista, mutta sen olen kokenut, että inspiraatioita tulee ja menee tietynlaisissa aalloissa. Jos tuntuu, että en saa oikein mitään aikaiseksi, niin otan vapaata ja teen muita asioita, jotta stressi ja paine tuottamisen suhteen vähenee. Koitan sitten parin viikon päästä uudestaan.

Miten rentoudut?

Vietän aikaa ystävien ja läheisten kanssa, luen kirjoja, katson elokuvia, kokkailen ja harrastan liikuntaa. Joskus tulee myös pelattua moninpelejä velipojan ja kavereiden kanssa, mikä vie yllättävän tehokkaasti ajatukset pois mielestä. Mindfulnessia on tullut myös harrastettua.

Mitä ilman et voi elää?

Hyvää ruokaa, hyviä ihmisiä ja mielenkiintoisia elokuvia.

Kuka on seuraava, joka nousee maailmalle Suomesta?

Vaikea kysymys, sillä kaikki mieleen tulevat nimet ovat jo nousseet maailmalle Suomesta.

Kesä vai talvi?

Kesä: valoisuus ja lämpö sekä luonnon kukoistus lisäävät omaa energiaa.

Mitkä kolme biisiä ovat olleet sinulle ”päräyttävimpiä”?

En osaa valita vain kolmea, mutta listaan seuraavat sen vuoksi, että ne ovat tavalla tai toisella olleet mielestäni erityisen hyvin tuotettuja, innovatiivisia ja/tai muuttaneet käsitystäni trance-musiikista.

Simon Patterson – Bulldozer

Pulser – Sunseeker (Instrumental Mix)

Sam Sharp – Roundabout (Sander Van Doorn Main Mix)

Written by Jukka

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

 • play_circle_filled

  Digital Beats LIVE!
  Suomen paras nettiradio!

 • cover play_circle_filled

  01. Tempo Giusto - Dopamine (Original Mix)
  Tempo Giusto

  file_download
 • cover play_circle_filled

  01. Digital Beats LIVE!
  Suomen paras nettiradio!

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play